Petronellas blog

Petronellas blog

Om bloggen

Tanker, idéer, indfald, forsøg, håndarbejde og fotos fra min hverdag.

Det startede med en hårbøjle fra HM

SyningPosted by Pernille Fri, October 07, 2016 12:26
Jeg købte i forsommeren tre hårbøjler - en med blåt bomuld og to almindelige (lidt kedelige) plastbøjler. Idéen var at holde håret væk fra ansigtet og undgå at det klasker helt sammen i sommervarmen (læs hedeture). Og det fungerede fint, især den blå med bomuld var et hit - behagelig at have på og lidt sjovere end de af plastik. Ganske vist "klær' blåt alle tosser godt" (som min far plejede at sige,) men det ville nu være rart med lidt afveksling og nogle der var afstemt til resten af garderoben.
Så det satte gang i ideen om at sy nogle overtræk til plastbøjlerne. Dykkede ned i restekassen og fandt noget mellembrunt skråbånd og nogle egnede rester. Jeg har lavet båndende ca. 35 mm brede, brugt skråbåndet som løbegang og har syet en sløjfe til. Sløjfen kan tages af, så hårbøjlen bliver mere enkel. Nu kan jeg give plastbøjlerne nyt betræk efter humør og påklædning. Og livet skal vel ikke være så regelret og kedeligt altid - smæk dog sløjfen på og skab lidt fest :-)
#hårbøjle #DIY #sløjfeihåret

Gem

Gem

  • Comments(0)//blog.petronella.dk/#post5

En posedames bekendelser

SyningPosted by Pernille Thu, September 01, 2016 11:56
Jeg har en svaghed for poser og æsker. Små opbevaringsenheder der gemmer på ting og sager. Har gennem årene fået en lille samling blikæsker, træskrin, beklædte skotøjsæsker, dåser, poser, opbevaringsglas m.m. Og så har jeg en fascination af brugsspor. Ridser, skrammer, slid, huller og forvaskethed. Den dér slidte kant på skjorteærmet, den fnulrede fornemmelse og det tyndslidte område på bukselommen. Gemmer små stykker bånd, knapper, blonder og dimser, så det var bare om at gå på jagt i gemmerne...
#poser #posedame #genbrugsstof


  • Comments(1)//blog.petronella.dk/#post2